Klinisk ernæring

Kliniske ernæringsfysiologer utøver medisinsk ernæringsbehandling for sykehusets pasienter.

Fagområdet klinisk ernæring

Som kliniske ernæringsfysiologer vektlegger vi sammenhengen mellom personers kosthold, livsstil, helse og sykdom. Ernæring er viktig for alle. Kostholdet bør være en viktig del av forebygging, medisinsk behandling og rehabilitering på og utenfor sykehuset.

Målet med kostbehandlingen er å gi råd, veiledning og forslag til tiltak som kan:

  • forhindre eller forsinke videre utvikling av sykdom
  • forhindre under- og feilernæring
  • bidra til å redusere symptomer og plager som skyldes sykdommen eller behandlingen
  • forebygge livsstilsrelaterte sykdommer
  • bedre allmenntilstanden og livskvaliteten
     

Utdannelse

Kliniske ernæringsfysiologer utdannes ved Institutt for ernæringsforskning ved Medisinsk fakultet, Universitetet i Oslo eller Universitetet i Bergen. Studiet fører frem til en mastergrad i klinisk ernæring etter 5 år.

Vil du lese mer om studiet i klinisk ernæring, se www.med.uio.no/imb/nutri/stud