Kontaktinformasjon

LDS i nyhetene

- Vi kan ikke ta fra pasientene alt (NRK)

11/19/2018

- Vi kan ikke ta fra alle psykiatriske pasienter eiendelene sine i tilfelle de kommer til å ta selvmord, mener psykologspesialist Tormod Stangeland.

- Jødene i Norge var «de andre» (Dagsavisen)

11/18/2018

Filmskaperen Nina Grünfeld syns det er interessant at Marte Michelet utfordrer glansbilde-fortellingen om motstandshelter under krigen. Hennes egen jødiske far fikk hjelp og unngikk så vidt

Krever at psykiatrien tar pårørende på alvor (NRK)

11/18/2018

Pasientombudet i Oslo og Akershus reagerer kraftig på at familien til Preben (28) ikke ble hørt. Han tok livet av seg på lukket avdeling rett før jul i fjor.

Nytt liv med ny lever: - Spiller Lotto selv om jeg har vunnet toppgevinsten (Eidsvoll Ullensaker Blad)

11/16/2018

Den vanligvis så energiske John Jørgen Støa (61) orket nesten ikke å stå opp av senga lenger. Noe var galt. Nå er han tilbake i jobb - 25 kilo lettere og med ny lever.

Barselkvinnene stilte opprørske spørsmål, skriver Camilla Stoltenberg. (Morgenbladet)

11/16/2018

På Hammersborg i Oslo ligger Vor Frue Hospital. Høyt og tilbaketrukket, omkranset av St. Olavs kirke, St. Sunniva skole og Vår Frelsers gravlund.

Implementering av musikkterapi går for sakte (Dagens Medisin)

11/16/2018

Musikkterapi er en effektiv, brukervennlig og anbefalt behandling for personer med psykoseproblematikk. Likevel tilbys behandlingsformen bare til et fåtall pasienter i Norge. Nå trenger vi et

Prostatabiopsi gir skjelvinger, blod i urin og sæd eller smerter. Mange menn står i fare for overdiagnostikk | Per Olav Vandvik og Anja Fog Heen (Aftenposten.no)

11/12/2018

Gjør kloke valg om prostatadiagnostikk! Aftenpostens forside 1. november beskriver en trist historie om en frisk mann som døde av komplikasjoner etter en prostatabiopsi.

Forsker på om tarmbakteriene kan forutsi sykdom (Dagens Medisin)

11/9/2018

I 1998 var det neppe mange som trodde at tarmbakterier kunne forutsi hvem som fikk effekt av kreftmedisin eller predikere nye hendelser for akuttinnlagte hjertesyke. I 2018 ser verdenen

Klinikkledere på usikker grunn (Dagens Medisin)

11/7/2018

Kan klinikklederne ved OUS få fagmiljøer til å samarbeide og styre miljøer som har dobbeltfunksjoner, uten å måtte rive bygninger?

Ny ernæringsstrategi i Oslo: Nå skal bydelene sørge for at de eldre spiser nok (Aftenposten.no)

11/6/2018

Eldre som er eller kan bli underernært, skal nå følges systematisk opp av hjemmetjenesten.

En medisinsk klimakrise (Psykologtidsskriftet)

11/6/2018

Tekst Charlotte Lunde lege i spesialisering i barne- og ungdomspsykiatri ved Nic Waals Institutt, Lovisenberg Diakonale Sykehus.

- Jeg var åtte år, han var en fullvoksen mann (Ullern Avis Akersposten)

11/6/2018

I fire år pågår overgrepene. Moren vet ikke hva som venter gutten sin de gangene hun ber om barnevakt. Men det vet gutten.

- Flere må få dø hjemme (Oppland Arbeiderblad)

11/5/2018

- Mor og jeg snakker åpent om døden. Hvis det er mulig, vil hun gjerne få lov til å bo hjemme helt til hun kommer fram, sier Astrid Rønsen.

05.11.2018 kl. 11:15 (Krisssy)

11/5/2018

God mandag bitches. Jeg sitter her og drikker Solo og er mer enn klar for en ny uke. Jeg begynte mandagen min i GÅR, like greit. Denne høsten skal huskes som flink pike, effektivitet, fornuft

Petter skulle ta ut sting på legevakten - endte opp hos dyrlegen (Indre Akershus Blad)

11/5/2018

Petter Larsen dro til legevakten i hjembyen for å få fjernet noen sting etter en operasjon. Da han ikke fikk hjelp med dette, endte han opp med å dra til dyrlegen.