Kontaktinformasjon

150 års jubileum

I 1868 startet Cathinka Guldberg, Norges første sykepleier, sykehusdriften i kommunalgården på Grønland, "Asylet". Jubileet feires 18-25. november. 

Feiringen starter med gudstjeneste i Lovisenberg kirke og kirkekaffe i Diakonissehusets stuer søndag 18/11.  I uken som følger blir det et variert program. Selve bursdagen 20. november vil markeres med kake til pasienter og ansatte hornmusikk, barnehagetog og åpning av nytt museum på Diakonissehuset. For øvrig vil det bli kveldskonserter i Lovisenberg kirke, mottakelse i Rådhuset for inviterte gjester, fagdag på Cathinka Guldberg senteret og jubileumskonferanse på Lovisenberg Diakonale Høgskole.

Sykehuset arrangerer jubileumssymposium i Rikke Nissens auditorium torsdag 22. november kl 15.30-18.00 om lokalsykehusets betydning for befolkningen i indre by. Helseminister Bent Høie deltar. Etter symposiet blir det mulig for de som ønsker å delta på konsert i Lovisenberg Kirke. I løpet av uken vil det bli åpnet et Rom for bønn og stillhet i psykisk helsevern-bygget, og barnehagen bidrar med utstillingen "God bagasje på livets reise".

På fredagsmøtet 23. november vil tidligere sjefslege Bjørn Holm gi et historisk tilbakeblikk, med påfølgende anledning til å besøke det nyåpnede museet, før programmet for forskningsdagen starter kl. 10.30. En jubileumsversjon av det årlige fastlegeseminaret går av stabelen på Vettre konferansesenter fredag-lørdag.

Søndag 25. november blir det jubileumsgudstjeneste i Domkirken, og Diakonissehuset inviterer til festforestilling i Operaen.

Diakonissehuset har opprettet en egen nettside i forbindelse med jubileet.