Kurstilbud og litteratursøk

Tilbake til hovedsiden

 

Kurstilbud

Ansatte på LDS er velkomne på kurs som holdes på LDH.

Vi har faste kurs i Cinahl og EndNote. Se mer informasjon på http://www.ldh.no/bibliotek/kurs

 

Skreddersydde kurs


Biblioteket tilbyr 10 skreddersydde kurs for ansatte på LDS i løpet av et år. Vi kan komme på bestilling til deres avdeling. Ta kontakt med bibliotek@ldh.no for å avtale tid og innhold.
 

Hjelp til litteratursøk

Ta kontakt med biblioteket, bibliotek@ldh.no hvis du trenger hjelp til å søke etter litteratur, eller har andre spørsmål om litteratursøk. Vi kan møtes digitalt via Zoom eller stedlig på Lovisenberg diakonale høgskole.

Vi tilbyr også digital og stedlig veiledning via Zoom hver dag fra 12:30 til 14:30. Ta kontakt for å avtale tid.

 

Databaser

Fagartikler og forskningsartikler finner du i databaser. Problemstillingen din bestemmer hvilken base det er lurt å søke i. På helsebiblioteket.no får du en oversikt over tilgjengelige databaser og andre elektronisk ressurser, som for eksempel kliniske oppslagsverk.

 

Verktøy for spørsmålsformulering 

PICO er et nyttig verktøy som kan hjelpe deg å formulere presise spørsmål. PICO representerer elementene som et søkespørsmål kan inneholde. Du finner mer informasjon og hjelp til å formulere dine egne spørsmål på siden om PICO.

Last ned mal for PICO-skjema her.

 

Norsk MeSH

Her kan du søke i terminologibasen «MeSH på norsk og engelsk» som inneholder 27 500 MeSH på engelsk og 18 100 MeSH på norsk som inkludert alternative termer utgjør 58 000 norske termer i basen.