Kontaktinformasjon

TAKO-dagene 2018

TAKO-dagene arrangeres i Oslo 12.-13. mars 2018. De som har meldt seg på kan nå finne program, kasusinvitasjon og informasjon om kurssted her.

Spiser et eple. 
 

Fagpersoner med interesse for oralmotorikk er målgruppen for seminaret som går over to dager og vil ha følgende temaer:

Dag 1: Basiskurs i oralmotorikk
Denne dagen vil handle om grunnleggende kunnskaper om oralmotorikk og sensorikk ved spising, drikking og tale. Vi vil fortelle om hvordan man kan undersøke og trene opp orofaciale funksjoner. Blant annet vil det gis en introduksjon for praktisk gjennomføring av Nordisk Orofacial Test- Screening (NOT-S).

Vi vil også snakke om tilnærming til munn og ansikt, kroppsholdning og stabilitet. Dette er viktige forutsetninger for hvordan vi bruker munnen. Kurset holdes av medarbeidere fra Oralmotorisk team ved TAKO-senteret.

Dag 2: Hvordan kan vi forbedre tungebevegelighet?
Tema for årets oralmotoriske seminar er tungebevegelighet. Det blir forelesninger om tungens anatomi, motorikk og sensorikk, hvordan vi bruker den, samt forslag til oralmotorisk trening knyttet til tale, spising og sikling.

For å dele erfaringer så kan kursdeltakerne sende abstrakt til korte kasuspresentasjoner knyttet til tungens funksjon. I tillegg vil det åpnes for diskusjon og innspill fra deltakere. Klikk på lenke til kasusinvitasjon.

 Stimulering av tunge med elektrisk tannbørste.
 

Praktisk informasjon:
Tid: Mandag 12. mars  kl. 10:00-16.00 
       Tirsdag   13. mars  kl. 09:00-15.15.

Sted: Gjestehuset Lovisenberg i Diakonissehuset 
          Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Pris: 500 kr for en dag. 
         900 kr for begge dager.

Studentpris: 300 kr for en dag,
                        400 kr for begge dager. 
                        Prisen inkluderer lunsj.

Overnatting: Du kan bestille rom for overnatting på Gjestehuset Lovisenberg. Kostnadene ved overnatting dekkes ikke.

Påmeldingsfrist: 16. februar 2018 

Bekreftelse på påmelding sendes ut i løpet av 14 dager. Vil du vite mer kan du klikke på lenker til program, invitasjon til kasuspresentasjoner og informasjon om kurssted. Ta kontakt med logoped Mari Stølen for mer informasjon på e-post: mari.stolen@lds.no