Kontaktinformasjon

TAKO-dagene 2018

Første dag med basiskurs i oralmotorikk er nå fullt og det er satt opp venteliste. Men det er fortsatt mulig å melde seg på til andre dag. Påmeldingsfrist er 16. februar. TAKO-dagene arrangeres i Oslo 12.-13. mars 2018

Spiser et eple. 
 

Vi oppfordrer fagpersoner med interesse for oralmotorikk om å melde seg på. Seminaret går over to dager og vil ha følgende temaer:

Dag 1: Basiskurs i oralmotorikk
Denne dagen vil handle om grunnleggende kunnskaper om oralmotorikk og sensorikk ved spising, drikking og tale. Vi vil fortelle om hvordan man kan undersøke og trene opp orofaciale funksjoner. Blant annet vil det gis en introduksjon for praktisk gjennomføring av Nordisk Orofacial Test- Screening (NOT-S).

Vi vil også snakke om tilnærming til munn og ansikt, kroppsholdning og stabilitet. Dette er viktige forutsetninger for hvordan vi bruker munnen. Kurset holdes av medarbeidere fra Oralmotorisk team ved TAKO-senteret.

Dag 2: Hvordan kan vi forbedre tungebevegelighet?
Tema for årets oralmotoriske seminar er tungebevegelighet. Det blir forelesninger om tungens anatomi, motorikk og sensorikk, hvordan vi bruker den, samt forslag til oralmotorisk trening knyttet til tale, spising og sikling.

For å dele erfaringer så kan kursdeltakerne sende abstrakt til korte kasuspresentasjoner knyttet til tungens funksjon. I tillegg vil det åpnes for diskusjon og innspill fra deltakere.

 Stimulering av tunge med elektrisk tannbørste.
 

Praktisk informasjon:
Tid: Mandag 12. mars  kl. 10:00-16.00 
       Tirsdag   13. mars  kl. 09:00-15.15.

Sted: Gjestehuset Lovisenberg i Diakonissehuset 
          Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Pris: 500 kr for en dag. 
         900 kr for begge dager.

Studentpris: 300 kr for en dag,
                        400 kr for begge dager. 
                        Prisen inkluderer lunsj.

Overnatting:  Du kan bestille rom for overnatting på Gjestehuset Lovisenberg. Kostnadene ved overnatting dekkes ikke.

Påmeldingsfrist er 16. februar 2018. Du melder deg på ved å klikke her. Bekreftelse på din påmelding sendes ut i løpet av 14 dager. For mer informasjon ta kontakt med logoped Mari Stølen på e-post: mari.stolen@lds.no