Nasjonalt kompetansesenter for oral helse ved sjeldne diagnoser


Tlf: 23 22 59 39

Henvisning

Ansatte

Nasjonalt kompetansesenter for oral helse ved sjeldne diagnoser skal bygge og formidle kompetanse. Vi møter brukere, driver forskning og underviser om ulike problemstillinger innenfor dette feltet. De som har en sjelden diagnose og en problemstilling knyttet til munnhelse og eller funksjon, kan henvises til oss. Vi vurderer hver henvisning med tanke på diagnose, problemstilling og behov for vår kompetanse. Les mer under Om oss. Se også: facebook.com/TAKOsenteret. E-post: tako@tako.no

Kom på studiedag

Vi inviterte til studiedag hos oss på TAKO-senteret mandag 11. november i år. Nå er det ingen ledige plasser igjen. Men det blir flere muligheter. Vi arrangerer ny studiedag våren 2020.

Les mer

Diagnoser

TAKO-senteret har undersøkt mange pasienter med ulike diagnoser. Du finner oppdaterte diagnosebeskrivelser her.

Les mer

Om oss

Vi bygger kompetanse, formidler kunnskap, møter brukere, driver forskning og underviser om ulike problemstillinger innenfor feltet oral helse ved sjeldne diagnoser.

Les mer

Hjelpemidler

Daglig tann- og munnstell er for mange en stor og vanskelig oppgave. Det finnes hjelpemidler som kan forenkle hverdagen.

Les mer

TAKO-posten

Her finner du informasjon som kan bidra til å bedre den orale helsen hos personer med en sjelden diagnose.

Les mer

Oralmotorikk

Oralmotorikk omhandler bevegelser i munn og ansikt som utføres ved spising, drikking, tale, mimikk og for å håndtere saliva (spytt).

Les mer

E-læringskurs

I dette kurset får fagpersoner informasjon om hvordan å legge forholdene til rette for mennesker med utviklingshemning.

Les mer

Aktuelt

Arkiv med nyhetssaker fra TAKO-senteret.