TAKO-senteret
Utvekslet faglig kompetanse om EB
Bothild Kverneland er spesialist i barnetannpleie og jobber til daglig på et barnesykehus i Paris. Hun besøkte TAKO-senteret fredag 17. februar i år. Kværnland fortalte om hvordan de jobbet med pasienter som har diagnosen epidermolysis bullosa (EB) på sykehuset.

Kverneland er særlig interessert i den orale helsen hos personer med en EB diagnose. Hun har tilegnet seg klinisk erfaring gjennom sitt arbeid og bruker i tillegg fritiden for å fordype seg i problematikken knyttet til det å ha en EB diagnose.

Det er 20 år siden Bothild Kverneland kom til Frankrike første gang som au-pair. Hun har sin tannlegeutdannelse fra fakultetet i Bergen, men spesialiseringen i barnetannpleie tok hun i Frankrike. Hun jobber i dag på Hôpital Necker, Enfants malades i Paris.

Fordi Kverneland hadde hørt om TAKO-senteret tok hun for noen år siden kontakt med Kari Storhaug for utveksling av fagkompetanse. I 2009 hospiterte Bothild Kverneland fire dager på TAKO-senteret. Hun har tatt med seg tips og erfaringer fra dette oppholdet hjem til sykehuset i Paris.

Solfrid,Bothild,Hilde
Solfrid S. Saltnes og Hilde Nordgarden ved TAKO-senteret er noen av de Bothild Kvernland har utvekslet kompetanse med.
21.02.2012 15:20:57